Pabila Kalam Berbicara

Tajamnya Mata Pena

Siapa Aku..?

Posted by unite28 on October 8, 2008

Salam Ukhwah..

hermm Alhamdulillah..akhirnya Allah bukak jugak hati untuk menulis..tapi insyaAllah klu ada masa saya akan menulis, itu pun klu berkesempatan..

“Ada Apa Dengan Cinta”…pasti ramai yang tahu pasal cerita ni. Sudah tentunya ada perkara yang baik dan ada perkara yang tak berapa baik. Tapi itu bukanlah perkara yang nak saya ketengahkan di sini. Yang sebenarnya sedar atau tidak ada satu Novel yang menjadi tarikan dalam movie tu..herm novel apa yer?

“Siapa Aku”…tulisan yang berwarna merah gah tertulis dicover page..erm itulah novelnya. “Siapa Aku” novel yang agak terkenal di sana, sehingga diangkat dan diketengahkan dalam movie Cinta yg telah menjadi kegilaan remaja suatu ketika dulu. agak hebat ya..

Saya belum lagi berkesempatan sebenarnya nak cari secara detail tentang karya yang agak terkenal tu,insyaAllah akan saya kongsikan di sini isi dan mesej yang ingin di sampai jika ada ruang masa yang diizinkan Allah.

“Siapa Aku..?” sebenarnya telah menjadi tema untuk saya mulakan langkah awal dalam mencernakan penulisan di sini. Dan secara kebetulan, “Siapa Aku..?” juga merupakan modul yang bakal saya moderate(as moderator) dalam kem kepimpinan yang terdekat ni. uuhh, agak mencabar sebenarnya,memerlukan para peserta untuk menghayati dan menumpukan sepenuh perhatian serta men”psiko” diorang..tapi xpe,nnti akan saya kongsikan dalam blog ni apa hasil dan cerita selanjutnya. Secara umum, hadafnya adalah untuk menyedarkan kita, Siapa Kita di sisi Tuhan Rabbul Jalil..Subhanallah..

“Siapa Aku..?” akan berhenti di sini dan insyaAllah akan bersambung pada suatu ketika nanti..

Ikuti penulisan dan coretanku selepas ini..

Bittaufiq Wannajah..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: